Ooievaar

Restaurant Buurt kantine de Ooievaar

Een duurzaam restaurant/buurtcafé,met als doelstelling een interieur gemaakt van verworven afgedankte materialen zo veel mogelijk uit de omgeving IJsselmonde. En daarnaast veel levend groen, zo wel binnen als buiten. Het terras dient als achtertuintje van de bewoners.

De lampen zijn gemaakt van oude koeienmelk reservoirs, tafels van afdekplaten met print er op, akoestiek en zithoek zijn gemaakt van verhuisdekens en de bar van oude paneel deuren. Ook is er een grote leestafel aanwezig, de balken die hier voor gebruikt zijn, zijn bedenkt met om de 10 cm een stempel. Oorspronkelijk afkomstig uit Amerika en is op deze manier gekeurd dat er geen wormen inzitten. Oude schaarlampen aan de leestafel kunnen nog steeds gepositioneerd worden zodat je makkelijk kunt lezen.
Op het terras staan vouwpallet planten bakken met deels eetbaar groen, of planten die bijen en vlinders aantrekken. Het terras is zo ingedeeld dat het wel rolstoelvriendelijk is, maar dat er ook intieme hoekjes ontstaan.  De terras tafelbladen zijn gemaakt van oude reclameborden met afbeeldingen van natuur er op.

Jaar: Juni 2014
Locatie: Hollandse tuin 304, IJsselmonde
Team: Boris, Kay
Materialen: Koeienmelk reservoir, dekplaten, verhuisdekens, dakbeschot, paneeldeuren, stempelbalken

Link Restaurant:
www.buurtkantinedeooievaar.nl

Grafische vormgeving:
www.annemariemoster.nl