-34 Welcome To Our Guesthouse

Welcome To Our Guesthouse

Welcome To Our Guesthouse is een artist-in-residence programma, waarbij het Productiehuis Theater Rotterdam (TR) vijf weken lang haar huis helemaal ten dienste stelt aan makers. “haar huis” mochten wij qua interieur aanpakken.  Met de vraag, beetje vintage, huiskamer-achtig. Om de vintage attributen niet alleen letterlijk terug te laten komen, deden we dit in de vorm van verlichte boxen met bestickering erop.
Oude fruitkistjes, met perspex en een zwarte vintage silhouetten van verschillende objecten. Zoals bij de bar silhouetten van koffie en wijnglazen en bij de entreé een ticket bewijs. Bij de keuken, silhouetten van groente en in de huiskamer, afbeeldingen van huiselijke dingen, zoals een wekker en lampen. Op deze manier fungeerde deze afbeeldingen meteen als “signing” waar je moest zijn.
Om de lichtgevende blokken houvast te geven, werkten we met een modulair kasten systeem. Balken-frame-kasten die we aan elkaar door konden koppelen. Dit herhaalt zich over de hele ruimte en zorgt er voor dat de grote huiskamer een soort bescherming om zich heen krijgt, waardoor je op een geborgen manier kunt vertoeven.

 

 

Jaar: 2017
Materiaal: Fruitkistjes

Villa Zebra
www.theaterrotterdam.nl