-52 Villa ZEEbra

Villa Zebra
Tentoonstelling de ZEE

2020 werd het jaar met het thema “ZEE” voor de Tentoonstelling op de 2e verdieping in Villa Zebra.
Doordat de tentoonstelling corona-proof moest zijn was de looproute bepalend dit jaar, met de uitgang aan de achterzijde en met de notitie dat de bezoekers duidelijk één looprichting hanteren. Als je binnenkomt bij de tentoonstelling, moet je eerst moeite doen, voordat je beloond wordt met uitzicht over de zee. Net als op het echte stand, eerst klimmen dan uitzicht. Als je eenmaal op het strand bent, wordt je spelenderwijs richting de mui gestuurd, waarbij je je alleen maar hoeft over te geven aan de stroming, richting het ondiepe lichtblauwe water.
Alles in de tentoonstelling doet mee met het thema van strand, ondiep, naar diep in de zee. De kunstenaars zijn gecategoriseerd op thema van strand naar ondiepe zee. De tentoonstelling begint in lichte beige zandkleuren en veranderd langzaam van lichtblauw, naar midden blauw en uiteindelijk heel donker blauw/zwart. Ook qua belichting wordt het aan het einde van de tentoonstelling steeds donkerder.
De tentoonstellingsgolven die we van transparante golfplaten hebben gemaakt worden ook steeds donkerder worden, doordat het steigerdoek dat erin zit, mee verkleurd. De golven worden steeds hoger, naarmate je naar de diepte gaat. Zo krijgt de bezoeker het gevoel steeds dieper onder water te geraken. De golven zijn een belangrijk element in de tentoonstelling en zorgen er onder andere voor dat de bezoekers in banen worden geleid, richting de donkere diepzee.

 

Jaar: Voorjaar 2020
Materiaal: Oude tapijt tegels, golfplaat, steigerdoek

Villa Zebra
www.villazebra.nl