PRJ 71 Modulair Huisje

Modulair Huisje

We werden gevraagd door Motel Mozaïque om een aantal prefab huisjes te ontwikkelen die all around ingezet kunnen worden. Makkelijk op- en af te bouwen en zelf vonden we het extra uitdagend als de modulaire onderdelen op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld konden worden. Zo ontstaan er optie keuzes  tussen korte losse huisjes, boogjes, of één lang geheel.
Op het festival Motel Mozaique stonden er vele losse elementen en kleine huisjes op het Schouwburgplein , gebruikt als informatiepunt, toegangspoort en controle sluis, koffie huisje, en postkantoor. Op het Oerol festival werd het modulaire systeem als één geheel ingezet, bij de entree op Westerkeijn.

Het materiaal wat hiervoor wordt gebruikt bestaat uit planken van een oud dakbeschot,  houten afdekplaten (beschermplaat voor een stapel hout op pallet) met stempels er op. En daarnaast oude kasplaten, ( Kunstof polycarbonaat). Het contrast van materiaal is s’avonds nog duidelijker zichtbaar, doordat de kunststofplaten lichtdoorlatend zijn en de houten dekplaten niet.

Jaar: April 2013

Locatie: Schouwburgplein Rotterdam, Westerkeijn Terschelling

Materiaal:  Afdekplaten  en Kasplaten (Polycarbonaat)

Hulpteam: Elise, Mattijs